Ωράριο Εργασίας

Δευ – Παρ: 09.00 – 21.00
Σάββατο μόνο για επείγον:
10.00 – 14.00

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Βιογραφικό

Μάθετε περισσότερα για την Χρύσα Βαφειάδη

Πρεσσοθεραπεία ή θεραπεία συμπίεσης 

Η πρεσσοθεταπεία είναι μια μέθοδος λεμφικής παροχέτευσης

Η πρεσσοθεταπεία είναι μια μέθοδος λεμφικής παροχέτευσης. Συγκεκριμένα ο στόχος είναι η αύξηση της φλεβικής και αρτηριακής ροής με τη χρήση ειδικών εξαρτημάτων για τα άνω και κάτω άκρα καθώς και για την περιοχή της μέσης .

Η πρεσσοθεραπεία χρησιμοποιείται. Σε συνδυασμό με αλλαγές φυσιοθεραπευτικές μεθόδους, για τη μείωση οιδήματος, πόνου σε μετατραυματικό και μετεγχειρητικό στάδιο λόγω της μείωσης του χρόνου ίασης στους ιστούς .Επίσης. αποτελεί μια από τις πιο αναγνωρισμένες θεραπείες για την αντιμετώπιση λεμφοιδήματος. 

Με την πρεσσοθεραπεία ασκείται μια διαδοχική πίεση από την περιφέρεια προς το κέντρο. Η συμπίεση αυτή μιμείται την πίεση που ασκούν οι μύες στις φλέβες (μυϊκή αντλία ) αποβάλλοντας τα προϊόντα/ απόβλητα από τον οργανισμό . Αυτή η ιδιότητα καθιστά την πρεσσοθεραπεία μια από τις πιο κατάλληλες θεραπείες για τη μείωση του φαινομένου του <καθυστερημένου πόνου > (DOMS), που δημιουργείται μετά από έντονη άσκηση ή τραυματισμό και τον ιδανικό τρόπο αποθεραπείας σε αθλητές μετά από αγώνα ή προπόνηση.

Που χρησιμοποιείται η πρεσσοθεραπεία 

  • Περιπτώσεις οιδήματος 
  • Λεμφοιδήμα άνω άκρων και πάρω άκρων 
  • Μείωση οξύ, χρόνιου πόνου και δυσκαμψίας 
  • Μέθοδος αποθεραπείας/ αποκατάστασης μετά από έντονη άσκηση 
  • Αποτοξίνωση και μείωση της κυτταρίτιδας 
  • Αντιμετώπιση κατακράτησης και ορμονικών διαταραχών